Dodá barevnost letnímu grilování. Rostlina dorůstá výšky 50 cm. Je ideální na pěstování v bylinkových květináčích. Kvete od června do září. Skvělá k přípravě italského pesta.
Bazalka se vyznačuje velkým obsahem vitaminu C. Příznivě účinkuje na trávicí trakt. Zvyšuje chuť k jídlu, pomáhá při nadýmání a odbourává tuky. V kuchyni se používají především čerstvé lístky. Ve spojení s rajčaty vytváří jedinečný chuťový zážitek. Výborná do těstovin, salátů i na pizzu. Bazalka se dá i sušit, ovšem ztrácí své výrazné aroma.
S předpěstováním semen začněte již v únoru či březnu. Semena vysejte na povrch substrátu a pravidelně zavlažujte. Vzrostlé rostlinky vyjednoťte a přesaďte do sponu 25 x 25 cm. Pokud už nehrozí ranní mrazíky, můžete je vysadit přímo na venkovní záhon.
Aby bylinka dobře prospívala, potřebuje dostatek sluníčka a půdu bohatou na živiny. Zálivku volíme mírnou. Bazalka nemá ráda vysoké vlhko. Při velké vlhkosti dochází k zahnívání kořenů a plesnivění. Listy se otrhávají postupně do doby květu. Když bazalka kvete, sklízí se celá nať, která se suší. Poté je dobré bazalku seříznout. Rostlina brzy obrazí novými lístky.
Bazalka s drobnými listy
Kompaktní tvar
Velký obsah vitamínu C
Výborná ve studené i teplé kuchyni – k těstovinám, salátům i na výrobu pesta
Ideální do truhlíku
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu