K přípravě jemného, osvěžující čaje se používají usušené stonky. Čaj připravený z citronové trávy a zázvoru chutná i studený skvěle, může být lehce oslazen a stává se z něj výborný letní nápoj.
Zelené stonky se hodí také do mnoha pokrmů, především z oblasti jihovýchodní Asie. S citronovou trávou, kokosovým mlékem, zázvorem, čerstvým koriandrem a rybími filety se dá vykouzlit velmi chutná svěží rybí polévka.
Složení: citronová tráva bio.
Návod k přípravě: čajovou lžičku na šálek (cca 200 ml) přelijte vroucí vodou a nechte 10 min. luhovat.
Tip na přípravu: doporučujeme šálek zakrýt talířkem nebo pokličkou, aby vám s párou neunikly vonné silice obsažené v éterických olejích a koření, které tvoří chuť čaje. Nebojte se experimentovat. V případě, že máte rádi chuťově jemnější čaje, tak luhujte i kratší dobu, případně snižte teplotu vody, kterou čaj zaléváte (na cca 80 °C).
Hmotnost: | 80 g |
---|---|
Charakter chuti: | bylinný |
Obal: | papír |
Typ produktu: | jednodruhový čaj |
Zpracování: | sypaný |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu