Se vyznačuje dlouhodobou trvanlivostí a vysokým výnosem. Cibulky jsou velké 7–15 cm a váží 200–250 g. Chuť je pikantní a aromatická.
Šalotky mají oproti běžné cibuli jemnější chuť. Tu oceníte v syrovém stavu, ale i v teplé kuchyni. Šalotky mají mnohem více silic, vitamínů, minerálů, cukrů i vody.
Cibule šalotka má ráda teplé a slunečné stanoviště. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám. Sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara po posledních mrazech, ideálně do sponu 20 x 10 cm. Cibulky sázíme tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu.
Při pěstování je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. K hnojení použijte hnojivo s obsahem fosforu a draslíku, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná.
Šalotka se sklízí v době, kdy nať z jedné třetiny až poloviny polehne. Sklizeň nechte proschnout na záhoně nebo zavěšenou ve svazcích. Když začne zaschlá nať šustit, dejte cibuli na chladné a suché místo, s teplotou 0–2 °C.
Nenáročná zelenina
Velká výnosnost odrůdy
Příjemná pikantní chuť
Dobře skladovatelná
Velké balení
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu