Patří mezi velmi vyhledávanou zeleninu ve Vietnamu, Japonsku a Číně. Na první pohled ji poznáte podle bílého baňatého stonku a delších zelených listů, jejichž okraje mohou být hladké, ale i vroubkované. Svůj původ má pak choi ve východní Asii, odkud se postupem času rozšířila po celém světě.
Čínské zelí Joi Choi najde zastoupení ve studené i teplé kuchyni. Z čerstvé zeleniny si připravte džus či ji přidejte do salátu. Tepelně upravená je výborná jako příloha k masu, do polévek, asijských jídel či naložená ve sladkokyselém nálevu.
Salát sejeme od června do července do řádků vzdálených 30 cm, do rýhy hluboké 1 až 2 cm. Pokud jsou rostlinky seté příliš hustě, jednoťte je na vzdálenost 25 cm. Stanoviště volte slunné s dostatkem vláhy.
Výborná pikantní chuť
Pěstuje se celé léto
Hodí se do studené i teplé kuchyně
Odrůda tvoří pevné hlávky
Doba sklizně: | srpen, říjen, září |
---|---|
Klíčení: | 5 - 10 dní, při teplotě 18 - 22 °C |
Název odrůdy: | Joi Choi |
Období výsevu: | červenec, červen |
Rodový název: | čínské zelí |
Zasetí do hloubky: | 1 - 2 cm |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu