Popínavý fazol patří ke středně raným odrůdám. Velmi rychle obroste plot či jinou oporu. Tvoří až 26 cm dlouhé modré lusky s béžovými zrny. Zvláštností lusků je, že při vaření zezelenají.
Fazol je výborný v teplé kuchyni. Celé lusky jsou skvělá příloha k masu či do teplých salátů. Z béžových zrn uvařte vegetariánské pokrmy či vydatné polévky.
Fazolu vyberte dostatečně osluněné stanoviště. Semínka sejeme od půlky května až do půlky června. Substrát předem dobře zkypřete. Zeleninu sejeme do řádků vzdálených 100 cm, do rýhy hluboké 2 až 3 cm. Do každé jamky nasypte 3 až 5 zrnek. Když vyklíčí, jemně je přihrňte půdou.
Celé lusky se sklízejí v době, kdy jsou čerstvé a po ohnutí lehce křupnou. Fazole pěstované pro zrno se sklízejí v době, kdy lusky zaschnou a semena se vybarví.
Nenáročná zelenina
Pěstuje se pro lusk i zrna
Výborný teplé kuchyně
Dlouhé modré lusky
Vhodný i do mrazáku
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu