Silně pnoucí fazol patří ke středně raným odrůdám. Velmi rychle obroste plot či jinou oporu. Kvete červenými květy a následně tvoří až 30 cm dlouhé masité lusky s tmavými zrny.
Fazol je výborný v teplé kuchyni. Celé lusky jsou skvělá příloha k masu či do teplých salátů. Z tmavých zrn uvařte vegetariánské pokrmy či vydatné polévky.
Fazolu vyberte dostatečně osluněné stanoviště. Semínka vysévejte od půlky května až do začátku července. Substrát předem dobře zkypřete. Zeleninu sejeme do řádků vzdálených 100 cm, do rýhy hluboké 2 až 3 cm. Do každé jamky nasypte 3 až 5 zrnek. Když vyklíčí, jemně je přihrňte půdou.
Celé lusky se sklízejí v době, kdy jsou čerstvé a po ohnutí lehce křupnou. Fazole pěstované pro zrno se sklízejí v době, kdy lusky zaschnou a semena se vybarví.
Nenáročná zelenina
Pěstuje se pro lusk i zrna
Výborný teplé kuchyně
Dlouhé masité lusky
Vhodný i do mrazáku
Doba sklizně: | červenec, září, srpen |
---|---|
Klíčení: | při teplotě 15 - 22 °C, 8 - 14 dní |
Název odrůdy: | Rotblühende |
Období výsevu: | červen, květen |
Rodový název: | fazol |
Výška rostliny v dospělosti: | až 30 cm |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu