Není žádný div, že šafrán je nejdražším kořením světa. Na kilogram šafránu je potřeba sesbírat kolem 150 000 květů krokusů (asi tolik, kolik je na poli velkém 2000 m2). Každý kvítek obsahuje tři pestíky, které se musejí ručně vytrhnout.
Možná proto, že Španělsko je hlavní producent šafránu, je toto koření součástí španělského národního pokrmu Paella. Také italské risoto Milanese, orientálská zelenina Pilaw nebo provensálská Bouillabaisse žijí z chuti šafránu.
Chutná v dezertech, sladkém chlebu a hodí se do rybích polévky a omáček, které jsou servírovány k humrům nebo mušlím. Lze jej použít do všech pokrmů z jednoho hrnce. Znakem jeho kvality pak bude barva vašeho jazyka zabarveného do žluta. Tento červený luxus vám můžeme vřele doporučit.
Hmotnost: | 0,5 g |
---|---|
Typ produktu: | Jednodruhové koření |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu