Ať už jste příznivci klasické české kuchyně nebo jen máte rádi výrazné chutě, křen jistě oceníte. Křen je trvalka, jejíž listy na zimu odumírají. Při příchodu jara se objevují bílé okolíky. Rostlina se snadno šíří kořeny. Z malého kousku kořene, který v zemi ponecháte vyroste nová rostlina.
Křen má rád vlhko a polostín. Půda má být humózní a neustále vlhká. Kořen křenu se velmi rád rozrůstá a mohl by vám časem prorůst celým záhonem. Proto je vhodné trvalku pěstovat v nádobách či v sudech, které jsou zasazeny do země. Kořen vysazujte během března až května do dobře zpracované půdy do hloubky 3-5 cm.
Výborná a zdravá bylinka
Hodí se k masu i na přípravu omáček
Mrazuvzdorná trvalka
Rostlina do polostínu
Na zahradu i do květináče
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu