Patří mezi tradiční polopozdní odrůdy. Středně velké bulvy jsou příjemně nasládlé a mají jemnou slupku. Řepa červená patří mezi zdraví prospěšnou zeleninu, která by neměla chybět na vašem jídelníčku. Má očistný vliv na organismus, podporuje tvorbu červených krvinek a slouží jako prevence proti rakovině.
Řepa najde zastoupení ve studené i teplé kuchyni. Z čerstvé zeleniny si připravte džus či ji přidejte do salátu. Tepelně upravená je výborná jako příloha k sýrům, do polévek či jako řepný salát ve sladkokyselém nálevu.
Řepě vyberte dostatečně osluněné stanoviště s humózní půdou. Semínka vysévejte od dubna až do června. Substrát před tím dobře zkypřete. Řepu sejte do řádků vzdálených 25 až 30 cm, do rýhy hluboké 2 cm. Když rostlinky vytvoří dva až tři lístky, jednoťte je na vzdálenost 10 až 15 cm.
Nenáročná zelenina
Odrůda s příjemně nasládlými plody
Obsahuje mnoho vitamínů a tělu prospěšných látek
Výborná do studené i teplé kuchyně
Doba sklizně: | srpen, červenec, říjen, září |
---|---|
Klíčení: | 10 - 20 dní, při teplotě 15 - 22 °C |
Název odrůdy: | Rote Kugel 2 |
Období výsevu: | duben, červen, květen |
Rodový název: | červená řepa |
Zasetí do hloubky: | 2 - 3 cm |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu