Rajčata mouhou být i lehce orestována a pak použita i v salátech. Naložení v olivovém oleji je vzpomínkou všem, kteří kdy ochutnali tuto chuť středomoří a kteří dávají přednost olivovému oleji všeobecně. Chuť rajčat rozhodně nezanikne, myslíme i na to, aby olej nebyl příliš výrazný a výslednou chuť a vůni rajčat příliš neovlivnil. Je tak ovšem vhodnější pro tepelné zpracování zejména při smažení, pečení a grilování. Použití ve studené tak i teplé kuchyni. S rýží, těstovinami nebo pod maso jsou dokonce chuťově výraznější než čerstvá rajčata. Dále pak do salátů, k sýrům nebo jen tak na rozpečenou a křupavou bagetku.
Složení:
Olivový olej min. 95 g, sušená rajčata min. 40 g (k výrobě tohoto množství bylo použito 200 g rajčat), vlašské ořechy min. 20% 20 g směs koření
Výživové údaje na 100g:
3276 kJ/867 kcal
Tuky: 71 g
-z toho nasycené mastné kyseliny: 9,9 g
Sacharidy: 44 g
-z toho cukry: 0 g
Vláknina: 14 g
Bílkoviny: 17 g
Sůl: 0,04 g
Skladujte mimo přímé slunce při teplotě do +25°C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 30 dní.
Alergeny:
Vlašské ořechy
Co možná oceníte: | Bez přidané soli |
---|---|
Hmotnost: | 160 g |
Země původu: | Česká republika |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu