
Ačokča patří v našich končinách mezi méně známé druhy zeleniny. Jednoletá popínavka je rozšířená hlavně v Jižní Americe a Mexiku. Jedlé jsou jak listy, které můžete přidat do salátu, tak především menší vejčité plody. Ty se sbírají ještě nezralé. Jejich příjemná chuť podobná paprice nebo okurce se hodí do salátů či zeleninových pokrmů. Plody ačokči jsou ideální zelenina na nakládání do sladkokyselého nálevu.
Rostlině vyhovuje především teplé a vlhké klima. Ačokču vysazujeme na zahradu, až když nehrozí přízemní mrazíky. Ideální stanoviště je jižní strana plotu nebo jiná opora, po které se může pnout. Rostlina je náročná na vláhu a živiny. Aby dobře plodila, potřebuje každodenní zálivku a pravidelné hnojení hnojivem pro plodovou zeleninu.
Školka Blu pěstuje skvělé rostliny už 17 let. A to přirozeně, podle zásad biologické ochrany rostlin. Samozřejmostí je šetrnost k životnímu prostředí a hnojení biologickými hnojivy. Rostliny Blu se vyvíjejí přirozeně bez pomoci genetického inženýrství. Díky certifikaci Bioland získané v roce 2015 je firma oficiální ekologickou školkou.
Zelenina v BIO kvalitě
Zajímavá chuť
Mnohostranné využití v kuchyni – do salátů, zeleninových jídel i k naložení
Výborná syrová i zavařená
Bylinky: | Ačokča |
---|---|
Certifikace: | Bio kvalita |
Kam: | Na terasu, Na zahradu, Na balkón |
Použití: | Na vaření, K přímé spotřebě |
Stanoviště: | Slunce |
Typ bylinky: | bio |
Velikost květináče: | 10 - 12 cm |
Výška rostliny v době prodeje: | Méně než 30 cm |
Zálivka: | Pravidelná zálivka, půdu držte mířně vlhkou |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu