Horskému čaji se také říká pastevecký nebo pastýřský čaj. Popíjení odvaru z hojníku ovšem již dávno není jen záležitostí horských pastevců. Hojník je tradiční léčivá a čajová bylina jižního Balkánu. Tam roste divoce až do hor s holomrazy, je tedy mrazuvzdorná, což u středomořské rostliny překvapuje. Roste na suchých skalách, nesnáší vlhkost půdy a déšť.
Řecký horský čaj výborně chutná v létě, podávaný za studena a smíchaný s ovocnou šťávou.
Složení: řecký horský čaj bio (hojník bio).
Návod k přípravě: čajovou lžičku na šálek (cca 200 ml) přelijte vroucí vodou a nechte 5 - 10 min. luhovat.
Hmotnost: | 40 g |
---|---|
Charakter chuti: | bylinný |
Obal: | papír |
Typ produktu: | čajová směs |
Zpracování: | sypaný |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu