Šípkový keř nám dává plody plné síly, které vás okouzlí svou jemnou, sladko-kyselou chutí a lehce načervenalou barvou. Je vítaným pomocníkem pro posílení organismu v přechodných obdobích, tedy na jaře a na podzim.
Složení: šípek oplodí bio.
Návod k přípravě: čajovou lžičku na šálek (cca 250 ml) vsypejte do studené vody a zahřívejte ve skleněné konvici. Snažte se nedosáhnout vrcholu bodu varu kvůli zachování obsaženému vitaminu C. Nechte 5-10 minut odstát.
Tip na přípravu: pracnější, ale účinnější variantou přípravy čaje je rozdrtit asi 10 g sušených šípků, nechat odležet do druhého dne a pak zahřívat asi 10 minut v 0.5 l vody. Snažte se opět nedosáhnout vrcholu bodu varu. Směs je nutné před podáváním scedit přes velmi jemné sítko, abychom odstranili jemné chmýří, které může na někoho působit dráždivě. Možná vás překvapí, že výluh je možné použít opakovaně a paradoxem je, že právě podruhé připravený nálev bývá mnohokrát lepší a lahodnější, než ten první. Takto připravený čaj již nemusíte nijak dochucovat. Je lahodný sám o sobě. Aroma i barva jsou intenzivnější. To je ovšem na úkor toho, že čaj již ztrácí některé vitamíny.
Bonusové informace: šípky obsahují vysoké množství vitamínů C a A, dále i vitamíny K, B1 a B2.
Hmotnost: | 100 g |
---|---|
Charakter chuti: | ovocný |
Obal: | papír |
Typ produktu: | jednodruhový čaj |
Zpracování: | sypaný |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu