
Poloraná odrůda velmi pálivé papriky typu Habanero. Delší oranžové plody o délce až 5 cm mají pálivost až 350 000 SHU. Habanero Chocolate je vhodná pro pěstování s oporou v krytech nebo v nádobách. Rostlina dorůstá výšky až 1,5 metru. Sklizeň srpen až listopad.
Papriky jsou vhodné pro pěstování ve skleníku, na balkoně i na zahradě. Nejvíce se jim daří na slunném stanovišti, které je chráněno před studeným větrem. Půdu mají rády středně těžkou a bohatou na živiny. Zalévejte pravidelně. Paprika má ráda dostatek vody, nikoliv však přemokřený substrát.
Semena sejeme během ledna až března do výsevního substrátu či rašelinových jiffů. Takto připravené předpěstovací nádoby umístěte do vytápěného skleníku, teplého pařeniště či za okno. Teploty pro vyklíčení semínek se musí pohybovat v rozmezí 25 – 28 °C. Jakmile se na rostlinkách objeví první pravý lístek, přepikýrujeme (přesadíme) je do pěstebního substrátu a umístíme do světlé místnosti s teplotami kolem 18 °C. Silné sazenice vysazujeme na venkovní stanoviště ideálně na konci května. Nehrozí již přízemní mrazíky, které by mohli rostlinu popálit.
Náš tip: Pro kvalitní růst a velkou úrodu doporučujeme pravidelné přihnojování tekutými hnojivy. Lépe se vstřebají do půdy a rychle se dostanou ke kořenům.
Pozdní odrůda
Výborná do studené kuchyně, na sušení i zavařování
Velké množství plodů
Pálivé plody
Pálivost až 350 000 SHU
Barva plodu: | tmavě hnědá |
---|---|
Doba sklizně: | září, listopad, srpen, říjen |
Název odrůdy: | Habanero Chocolate |
Období výsevu: | únor, leden, březen |
Rodový název: | Chilli paprička |
Výška rostliny v dospělosti: | 110 - 130 cm |
Zasetí do hloubky: | 1 cm |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu