Bylinná a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu nám připomíná typickou atmosféru středomořských zemí. Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy, k jejichž přípravě neodmyslitelně patří olivový olej.
Báječně se doplňuje s dýní, batáty, brambory, ale i jinou středomořskou zeleninou, chcete-li rychlou lehkou večeři nebo přílohu k masu, stačí dát omytou, osušenou, pokrájenou zeleninu s trochou soli, olivového oleje a rozmarýnu na plech vystlaný pečícím papírem a dát na 180 - 200°C péct, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
Rozmarýn by se měl vařit společně s jídlem, aby se mohlo zcela uvolnit jeho výrazné aroma. Tomuto procesu významně napomohou i tuky.
Hmotnost: | 25 g |
---|---|
Typ produktu: | Jednodruhové koření |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu