Osloví Vás bohatou vůní čerstvě posečené trávy a bazalky. V ústech se projeví intenzivní ovocnou chutí s náznaky rajčat a broskví, a s pronikavě aromatickým pepřovým zakončením. Olej pochází vždy z poslední sklizně. Chuť se každým rokem mění s ohledem na počasí, kvalitu sklizně apod., základní charakteristika zůstává neměnná.
Picual je odrůda velice intenzivní a aromatická, která exceluje jak v teplé, tak studené kuchyni. Její jemná nahořklost značí vysoký obsah antioxidačních polyfenolů a je přirozeným ukazatelem kvality. Plody Picualu, díky jejich silné chuti a vysokému množství šťávy, se používají výhradně na produkci extra panenského oleje. Picual je mnohými znalci považován za nejlepší z nejlepších a možná proto je nejpopulárnější odrůdou pěstitelů ve Španělsku.
Jeho intenzivní a lahodná chuť se dobře kombinuje k hovězímu, zvěřině, rybám, ale i do salátu, nebo jen tak jednoduše s pečivem.
Acidita: 0,19%
Index peroxidy ( mEq O2/kg): 2,9
K270 (Ext. Esp.:E1cm, 1%): 0,13Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu