Ghí má kouřový bod při teplotě 250 stupňů celsia. Při vysokých teplotách se nepřipaluje a tak v průběhu zahřívání nevznikají nestravitelné toxické a zdraví škodlivé látky. Velmi dlouhá trvanlivost je dosažena tím, že se odpaří voda a odstraní mléčná bílkovina. Ghí je bohaté na vitamíny A, D, E, K a na kyselinu máselnou, která má protizánětlivé účinky ve střevech a tím je chrání. Pomáhá udržovat stabilní hladinu inzulinu. Také zlepšuje trávení. Díky mastným kyselinám omega 6 a omega 3 působí jako nervové tonikum, čímž chrání mozek a nervové buňky.
Výživové údaje na 100 g:
Tuky: 99% z toho nasycené mastné kyseliny: 70 g Sacharidy: 0,4 g z toho cukry 0, Bílkoviny: 0,1 g
Energetická hodnota:
3677 kJ / 878,2 kcal
Složení:
Bezvodý máslený tuk min. 99%
Co možná oceníte: | Vegetariánské, Bez palmového tuku, Bez přidané soli, Bezlepkové, Bez laktózy |
---|---|
Obal: | Sklo |
Objem: | 340 ml |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu