Rebarboru používaly už naše babičky. Svým vzhledem připomíná velký lopuch. Na jednom místě bez přesazení vydrží růst neuvěřitelných 15 až 20 let. Listy tvoří přízemní růžici a rostou do velkých rozměrů. Nejvhodnější doba na sběr rebarbory je od dubna do poloviny června. Později se to nedoporučuje. Nejlepší jsou totiž mladé a křehké řapíky.
Holsteiner Blut patří mezi nejvýnosnější středně rané odrůdy. Vyniká dlouhými, středně silnými červenými řapíky příjemné chuti.
Rebarbora se sbírá nejdříve ve druhém roce pěstování. Listy jemně zkroutíme a odlomíme. Listová čepel se ihned odřeže a nechá se pouze malý vějířovitý konec. K vaření a pečení se používají jen mladé řapíky bez listů. Rebarbora má specifickou kyselou chuť, která skvěle doplňuje sladké pokrmy. Připravují se z ní moučníky, kompoty, zavařeniny a koláče.
Rebarbora není náročná. Rostlina k růstu vyžaduje dostatek prostoru. Dorůstá až 2 metry do šířky. Snese sluníčko, ale raději má mírně přistíněné stanoviště. Půdu má ráda vlhčí, dobře propustnou a bohatou na živiny. V zimě její listy snesou až čtyřstupňový mráz.
Příjemná osvěžující chuť
Dobrá do kompotů a sladkých pokrmů
Mrazuvzdorná trvalka
Nenáročná na pěstování
Vydrží bez přesazení až 20 let
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu