Čaj z rooibosu se skvěle hodí k vanilkovým i čokoládovým dezertům, ale také k ostrým jídlům a marockému tahini. Výhonky a listy z 1.5 m vysokých keřů se nejprve rozmělní a poté se na slunci fermentují, aby vznikl plnohodnotný červený čaj.
Fantazii při dochucování se meze nekladou: jablečná nebo hroznová šťáva, kokosové mléko smíchané s čajem nám dá skvělý koktejl. Plátky citronu a pomeranče, kousky jahod a broskve nápoj dodatečně zjemní. Neobsahuje kofein.
Složení: rooibos bio.
Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelijte vroucí vodou a nechte 5 - 10 min. luhovat.
Tip na přípravu: doporučujeme šálek zakrýt talířkem nebo pokličkou, aby vám s párou neunikly vonné silice obsažené v éterických olejích a koření, které tvoří chuť čaje. Nebojte se experimentovat. V případě, že máte rádi chuťově jemnější čaje, tak luhujte i kratší dobu, případně snižte teplotu vody, kterou čaj zaléváte (na cca 80 °C).
Charakter chuti: | Bylinný |
---|---|
Obal: | Papír |
Počet sáčků v balení: | 18 ks |
Typ produktu: | Jednodruhový čaj |
Zpracování: | Porcovaný - dvoukomorový |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu