Čerstvě připravený rooibos (čajovníkovec kapský) je zásadité povahy s kapkou mléka nebo smetany a případně troškou medu je vynikajícím zimním nápojem. Překvapivě dobře chutná tento čaj také s kopečkem šlehačky a troškou skořice. Dále najde své místo také v punči a svařeném víně.
K jídlu je skvělý jako dezertní čaj ve všech podobách: rooibos přírodní jako jednodruhový, s vanilkou nebo pomerančem.
Složení: rooibos bio (99.7 %), vanilka extrakt bio (0.3 %).
Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelijte vroucí vodou a nechte 5 - 10 min. luhovat.
Tip na přípravu: doporučujeme šálek zakrýt talířkem nebo pokličkou, aby vám společně s párou neunikly vonné silice, které tvoří chuť čaje. Nebojte se experimentovat. V případě, že máte rádi chuťově jemnější čaje, tak luhujte i kratší dobu, případně snižte teplotu vody, kterou čaj zaléváte (na cca 70 - 80 °C).
Charakter chuti: | Bylinný |
---|---|
Obal: | Papír |
Počet sáčků v balení: | 20 ks |
Typ produktu: | Čajová směs |
Zpracování: | Porcovaný - dvoukomorový |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu