Petrželka je nepostradatelné koření české kuchyně. Používá se čerstvá i sušená. Dochutí polévky, omáčky, masitá i zeleninová jídla. Svěže zelené listy obsahují vitamíny A, B, C a E. Silice petrželky mají dezinfekční a detoxikační účinky. Pomáhá zlepšovat stav pleti, nehtů a vlasů. Snadno se pěstuje na zahrádce, balkoně i v květináči za oknem.
Náš tip: Rozdrcené listy použije jako první pomoc při poštípání hmyzem.
Nejlépe se rostlině daří na světlém a teplém stanovišti s dobře propustnou půdou bohatou na živiny. Petrželka nemá ráda přímé slunce. Zálivku vyžaduje pravidelnou, ovšem nesmí se to s ní přehnat. Jinak žloutnou listy. Bylinka po řezu rychle obrůstá. Stonky, které vybíhají do květu, je dobré ihned odstřihnout.
Klasické české koření
K polévkám, omáčkám, masům i zelenině
Aromatická a lehce pikantní chuť
Má dezinfekční a detoxikační účinky
Krásná doma na zahradě i balkoně
Bylinka v Bio kvalitě
Bylinky: | Petržel |
---|---|
Certifikace: | Bio kvalita |
Kam: | na balkón, na zahradu, do interiéru, do truhlíku, na terasu |
Použití: | Na vaření |
Stanoviště: | Polostín |
Typ bylinky: | bio |
Varianta bylinky: | Petržel hladká bio |
Velikost květináče: | 10 - 12 cm |
Výška rostliny v době prodeje: | Méně než 30 cm |
Zálivka: | Pravidelná zálivka, půdu držte mířně vlhkou |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu