Vychutnejte si letní pokušení
Rozpalte svou vášeň pro grilování
Co Čech, to mistr grilování. Kdo by taky nemiloval voňavé masové a vegetariánské pochoutky z grilu. Ať už jste zastánci plynových, elektrických grilů či grilů na dřevěné uhlí, s pomocníky značky Weber nešlápnete vedle. Firma si zakládá jak na bezpečnosti a kvalitě svých produktů, tak na nadčasovém designu a praktickém použití.
Když se řekne grilování, napadne nás řada lahodných receptů. Každý z nás jistě má tu svou marinádu na maso, zeleninu či ryby. Ani v jedné nesmí chybět prvotřídní koření. Chcete vyzkoušet něco nového? Sáhněte po grilovacích směsích Sonnentor. Obsahují pečlivě vybrané druhy bylinek v bio kvalitě. Ty dokonale podtrhnou chuť pokrmu.
Něco dobrého k zakousnutí
Večírek s přáteli je v plném proudu a nám právě došlo veškeré občerstvení. Co teď? Naše řešení jsou tapas. Toto španělské slůvko v sobě skrývá malé jednohubky, sušená rajčata, olivy a jiné speciality středomořské kuchyně.
Pro milovníky masa máme vybrané paštiky a nakládané ryby. Všechny pochoutky schováte do spíže a až vám příště dojde poslední chlebíček, obecenstvo okouzlíte lahůdkami od firem Lozano Červenka či Via Delicia.
Na zdraví!
Domácí vychlazené limonády, ledové čaje a míchané koktejly k letnímu pokušení patří. Díky Syrobu od značky Kitl si jako mávnutím proutku vytvoříte nápoje s příchutí čerstvého pomeranče, grepu s dužinou či šťavnaté jahody.
Milovníky netradičních chutí potěší limitovaná edice bylinného sirupu Růžový květ.
K přípravě ledového čaje zvou firmy Sonnentor a Basilur. Porcovaný čaj stačí zalít studenou vodou.
Přidat kostky ledu a po uplynutí doporučené doby louhování si vychutnat osvěžující šálek.
Pojďme si zamlsat
Jahody se šlehačkou, třešňová bublanina a borůvkové knedlíky. To vše jsou sladké letní recepty. Pojďme si spolu ale vyzkoušet i něco netradičního. Upekli jsme a sepsali návod na veganský jahodovo–ořechový dort, na němž si pochutnáte stejně jako my.
Dvoubarevný jahodový dort
Na ořechový korpus si připravte:
- Kokosový olej - 2 polévkové lžíce
- Pistácie - 1 hrnek
- Mandle - 1 hrnek
- Kardamon - 1 kávová lžička
- Javorový sirup - 1 polévková lžíce
Bílá náplň obsahuje:
- Kokosové mléko - 3 hrnky
- Javorový sirup - 2 polévkové lžíce
- Agar
- Kukuřičný škrob - 1 polévková lžíce
- Vanilkový lusk (Pokud nemáme, můžeme použít extrakt nebo nahradit část javorového sirupu za vanilkový cukr.)
Do červené náplně patří:
- Kokosové mléko - 3 hrnky
- Agar
- Kukuřičný škrob - 1 polévková lžíce
- Rozmixované jahody
- Růžový sirup - 2 polévkové lžíce
Na ozdobu:
- Jahody
- Růže
- Máta
- Sypaný kokos
Postup:
Na korpus si rozmixujeme pistácie a mandle. Přidáme 2 polévkové lžíce kokosového oleje, lžičku kardamonu a javorový sirup.
Vše dobře propojíme a vytvořenou hmotu dáme do dortové formy, kde ji pomocí hrníčku uhladíme a necháme ztuhnout.
Mezitím si v kastrůlku zahřejeme kokosové mléko s javorovým sirupem a vanilkou. Metličkou vmícháme kukuřičný škrob a agar.
Provaříme a necháme chvilku odstát, abychom na korpus nelili vroucí náplň. Pokud jsme použili celý vanilkový lusk, je správný čas ho vyndat.
Vlažnou bílou náplň nalijeme na ořechový korpus a necháme ztuhnout. Než nám dort ztuhne, rozdělte si jahody na dvě menší a jednu větší část.
Větší část si rozmixujeme na pyré. Tím později obarvíme a dochutíme vrchní růžovou vrstvu.
Jednu z menších částí použijte na ozdobu, druhou si nakrájejte na tenké plátky a položte na ztuhlou bílou náplň.
Nyní si v kastrůlku zahřejeme zbylé kokosové mléko s růžovým sirupem a metličkou vmícháme jahodové pyré, kukuřičný škrob a agar.
Opět necháme převařit a následně odstát. Vlažnou růžovou náplň vlijeme do dortové formy.
Zde již máme korpus, vanilkovou bílou vrstvu a na ní vyskládané plátky jahod. S formou malinko klepněte. Vyženete tak možné bublinky v náplni.
Dort necháme v lednici do druhého dne, kde nám krásně ztuhne. Před podáváním ho ozdobte růžovými květy, jahodami, sypaným kokosem a mátou.
ZAZUMi vám přeje dobrou chuť :)