
Toto víno se zrodilo z dokonalého spojení dvou nejvýznamnějších a nejproslulejších červených vín Trentina: Teroldego (50 %) a Lagrein (50 %).
Teroldego našlo svou kolébku v Piana Rotaliana, která díky své geologické a klimatické jedinečnosti dává „princi z Trentina“ všechny podstatné
vlastnosti pro získání vína s vyzrálou ovocností a silnou strukturou. Lagrein si našel cestu podél kopců nad řekou Adige, kde se díky skalnatějším a dobře propustným půdám projevuje voňavým aromatickým profilem a jemným tělem , které krotí tříslovou impulzivitu Teroldego. Historická forma pěstování těchto dvou trentinských vinných rév zvaná „pergola“, ve své „jednoduché“ formě pro Lagrein a ve „dvojité“ formě pro Teroldego, upřednostňuje vynikající vystavení trsů slunci a zajišťuje vynikající zrání bez rizika spálení. hrozny.
Hrozny Teroldego jsou vinifikovány klasickou technikou výroby červeného vína při teplotě 26°C po dobu 12-13 dní s přídavkem vybraných kvasinek.
Hrozny Lagrein jsou naopak fermentovány při teplotě 24°C po dobu 8 dnů s přídavkem vybraných kvasinek.
Polovina z obou vín poté zraje 6 měsíců ve francouzských dubových barikových sudech s 3letým zráním a lehkým opékáním, aby byla respektována jejich
bohatá ovocnost. Mezi ocelí a lahví je pak nutných dalších 12 měsíců zušlechťování.
Chuť: Víno se silnou osobností, které preferuje bohaté a kořeněné předkrmy na bázi uzeného masa a vyzrálých sýrů. Obohacuje první chody na bázi ragú a zapečených těstovin a druhé chody na bázi zvěřiny a grilovaného masa.
Vůně: Ovocná s květinovými tóny heřmánku.
Obsah alkoholu: 13 %.
Teplota podávání: 16-18 °C
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu