Patří ke středně raným odrůdám se silným růstem. Kvete fialovými květy a následně tvoří až 15 cm dlouhé úzké lusky s černými zrny.
Keříčkový fazol je výborný v teplé kuchyni. Celé lusky jsou skvělá příloha k masu či do teplých salátů. Z černých zrn uvařte vegetariánské pokrmy či vydatné polévky.
Fazolu vyberte dostatečně osluněné stanoviště. Semínka vysévejte od půlky května až do začátku července. Substrát předem dobře zkypřete. Zeleninu sejeme do řádků vzdálených 40 cm, do rýhy hluboké 2 až 3 cm. Když zrnka vyklíčí, jemně je přihrňte půdou.
Celé lusky se sklízejí v době, kdy jsou čerstvé a po ohnutí lehce křupnou. Fazole pěstované pro zrno se sklízejí v době, kdy lusky zaschnou a semena se vybarví.
Nenáročná zelenina
Pěstuje se pro lusk i zrna
Výborný teplé kuchyně
Dlouhé lusky
Vhodný i do mrazáku
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu