Je osvědčená odrůda, která vytváří mnoho malých tmavě zelených plodů, protáhlejšího tvaru. Dá se konzumovat čerstvá v salátech nebo se ji lze konzervovat.
Okurka patří mezi zdraví prospěšnou zeleninu, která by neměla chybět na vašem jídelníčku. Je zásobárnou vody, antioxidantů a má vysoký obsah vitamínů.
Zelenině vyberte místo ve skleníku, foliovém krytu či na osluněném záhoně . Na stanoviště ji sázíme z předpěstované sadby. Semínka sejeme od dubna do hloubky 1 až 2 cm. Sazeničky vysazujeme na záhon od poloviny května ve vzdálenosti 50 cm. Vzdálenost mezi řádky je 100 cm. Rostlinu vedeme po opoře. Vhodné jsou speciální tyče na zeleninu či květinová síť. Důležitá je pravidelná závlaha a dostatek živin.
Nakládačky se sklízejí každý druhý den. Nesmí se nechat přerůst, neboť pak rostlina přestane nasazovat další plody.
Nenáročná zelenina
Odrůda s menšími křupavými plody
Obsahuje mnoho vitamínů a tělu prospěšných látek
Výborná do studené kuchyně i ke konzervování
Doba sklizně: | říjen, červenec, srpen, září |
---|---|
Klíčení: | při teplotě 15 - 20 °C, 5 - 10 dní |
Období výsevu: | květen |
Rodový název: | okurka |
Zasetí do hloubky: | 1 - 2 cm |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu