Patří mezi tradiční rané odrůdy. Robustní válcová mrkev s jemným zbarvením vyniká příjemně nasládlou chutí. Mrkev obecná patří mezi zdraví prospěšnou zeleninu, která by neměla chybět v žádném jídelníčku. Obsahuje důležité minerály a tělu prospěšné látky.
Mrkev karotka najde zastoupení ve studené i teplé kuchyni. Z čerstvé zeleniny si připravte džus či ji přidejte do salátu. Tepelně upravená je výborná jako příloha k masu, do polévek či naložená ve sladkokyselém nálevu.
Mrkvi vyberte dostatečně osluněné stanoviště s dobře propustnou půdou bohatou na živiny. Semínka vysévejte od března až do července. Zeleninu sejte do řádků vzdálených 25 až 30 cm, do hloubky 1 až 1,5 cm. Když rostlinky vytvoří dva až tři lístky, jednoťte je na vzdálenost 3 až 5 cm.
Rané odrůdy sklízíme od 8. týdne po vysazení. Sběr provádíme ručně vytrháváním. Můžeme si i opatrně pomoci vidlemi tak, abychom nepoškodili kořen rostlin.
Nenáročná zelenina
Raná odrůda s příjemně nasládlými plody
Obsahuje řadu tělu prospěšných látek
Výborná do studené i teplé kuchyně
Doba sklizně: | říjen, červenec, srpen, září |
---|---|
Klíčení: | 10 - 20 dní, při teplotě 6 - 20 °C |
Název odrůdy: | Nantaise 2 |
Období výsevu: | březen, červenec, duben, červen, květen |
Plocha k osetí: | 10 m |
Rodový název: | mrkev |
Zasetí do hloubky: | 1 - 1.5 cm |
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu